ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Дмитрий Медведев се срещна с генералния директор на държавната корпорация „Росатом“ Алексей Лихачев

07.05.2019

Участниците обсъдиха резултатите от  работата на държавната корпорация през 2018 г., както и плановете за следващия период, по-специално участието на Росатом в изпълнението на националните проекти.

 

 

 

Дмитрий Медведев: Какви са успехите на „Росатом“ миналата година, тази година?

А. Лихачов: На 22 април се проведе заседание на Надзорния съвет. Най-накрая одобрихме резултатите от дейността на държавната корпорация. Цялостното изпълнение е 105.6%. Държавната поръчка за отбраната е изпълнена на 100%, инвестиционната програма на Концерн „Росенергоатом” за изграждане на енергийни блокове в Русия и в чужбина е изпълнена на 100%.
Установени са рекорди по портфейла от чуждестранни поръчки и портфейла от нови продукти. Това са най-важните показатели за нас.
Хоризонтът на планиране е десет години. На нас ни е осигурена работа в дългосрочен план.

Също така за първи път публичните приходи на държавната корпорация (подчертавам само отворената част) надхвърлиха 1 трилион рубли. Инвестициите също са на рекордно ниво – една четвърт трилиона.
А делът на бюджетното финансиране – субсидии от бюджета, който заместваме със собствени средства, постепенно намалява.

Важно е да се подчертае, че основната тема на по-нататъшния ни растеж е чуждестранните пазари. Миналата година постигнахме приходи от 6.6 млрд. долара, като поставихме амбициозни цели за 2019 година. А до 2024 г. планираме да надхвърлим 15 млрд. долара, т.е. през следващите пет години да удвоим сумата на приходите на външните пазари.

За новите бизнеси също вървим напред. Тук е важно да се подчертае, че повече от 50% от приходите от нови предприятия се осигуряват от предприятия от ядрения оръжеен комплекс, отбранителните компании. Тази задача беше поставена от Президента и Правителството.

Нашите вноски за социалните фондове и местните бюджети и за федералния бюджет нарастват. Четвърт трилион са парите, които събрахме общо в нашата бюджетна и социална система. Повече от 7% – годишен ръст на заплатите, изпреварващи темпове, повече от 9%, – годишен ръст на производителността на труда.

Още много важни подробности на: http://government.ru/news/36575/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари