ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Армения – Пашинян и генералният директор на МААЕ обсъдиха задълбочаването на сътрудничеството

30.04.2019

Министър-председателят Никол Пашинян прие в понеделник генералния директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), Юкия Амано. Това съобщи пресслужбата на правителството.

 

Пашинян приветства посещението на генералния директор на МААЕ в Армения и отбеляза, че Армения отдава голямо значение на сътрудничеството между правителството на Република Армения и МААЕ, което е важно за привеждането на енергетиката и ядрената безопасност на Армения в съответствие с международните стандарти и нарастването на потенциала.

Амано подчерта също така важността на двустранното сътрудничество в областта на осигуряването на ядрена безопасност както в настоящи, така и в бъдещи проекти, и изрази готовност да продължи да оказва помощ на арменското правителство в тази посока.

По време на срещата събеседниците обсъдиха работата по повишаване нивото на безопасност на Арменската АЕЦ, развитието на органа, регулиращ ядрената безопасност в Армения, обмениха мнения относно възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между Армения и МААЕ.

Източник: http://arka.am/ru/news/economy/pashinyan_i_gendirektor_magate_obsudili_uglublenie_sotrudnichestva/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари