ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Швейцария – Framatome ще модернизира системите за безопасност на АЕЦ Gösgen-Däniken

27.04.2019

Framatome е получил договор от Kernkraftwerk Gösgen-Däniken (KKG) за модернизиране на системата за управление и защита на реактора в атомната електроцентрала Gösgen в Швейцария.

 

Системата за защита на реакторите (RPS) е комплект от компоненти за ядрена безопасност в АЕЦ, предназначена за безопасно спиране на реактора и предотвратяване на отделянето на радиоактивни материали.

Системата може да бъде „задействана“ ръчно или автоматично. Системата се активира, когато параметрите не отговарят или превишават зададената гранична стойност. Задействането на RPS води до пълно вмъкване на всички борни пръти в активната зона и спиране на верижната реакция.

Обхватът на договора в Gösgen включва модернизация на целия RPS с помощта на цифровата апаратура TELEPERM XS и контролната (I&C) платформа Framatome. Освен това, Framatome каза, че важните функции ще бъдат дублирани с разнообразни решения от резервни копия (диверсификация – б.р.).

Инсталирането и въвеждането в експлоатация на новия RPS е планирано да се извърши по време на ППР 2022 година.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Gosgen-safety-system-upgrade-contract

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари