ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WiN-България финансира учениците от козлодуйския отбор по информатика за участие в националното състезание „Аз мога – тук и сега”

25.04.2019

Ученици от СУ „Христо Ботев”, град Козлодуй имаха уникалния шанс отново да участват в Девето поредно национално състезание по IT, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега”, което се проведе в град Девин от 19 до 21 април 2019 година.

 

Участието им бе финансирано от WiN – Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България“ – доброволна, професионално-творческа организация, която работи в областта на образованието науката, технологията и практиката на използването на ядрената енергия и приложението на радиацията за мирни цели.

Всички участници работят  в деня на състезанието в рамките на 7 часа и имат възможност да получат насоки по темите от ментори, успели хора в бранша, успешни уеб и графични дизайнери, програмисти, компютърни и софтуерни инжинери като Бохос  Топакбашан – филмов и телевизионен монтажист, който има зад гърба си 140 музикални клипа и телевизионни реклами, работи върху сериалите „Скъпи наследници”, „Столичани в повече” „Революция Z”,  филма „Дъвка за балончета” и др.;
Павлин Иванов, известен с псевдонима Башмоушъна (Bashmotion) – български режисьор на музикални видеоклипове – трикратен носител на наградата „Най-добър режисьор” на видеоклип.

Учениците Павел Аврамов, Илиян Ганов и Ивелиан Иванов, членове на младежката организация WiN, участници в ежегодните конференции, организирани от Сдружението „Жените в ядрената енергетика” и заемали призови места в конкурсите, създадоха сайт на младежите, за да популяризират техните дейности, инициативи и мероприятия. С това те заслужиха финансиране за участие в състезанието.

Те благодарят на WiN – Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България“ за предоставената им възможност за участие в уникалното състезание, което е предизвикателство и мотивация за бъдещата им креативна работа с дигиталните технологии.
В днешно време съвременният ученик трябва да бъде ангажиран лично, заинтригуван и провокиран от организации като WiN. Това подпомага тяхното обучение, професионално и кариерно ориентиране.

Благодарим за доброволчеството и ентузиазма Ви!

П. В. Стойкова – ръководител на участниците и клуб „Дигиталните устройства в действие”

Tags: ,

One Response to WiN-България финансира учениците от козлодуйския отбор по информатика за участие в националното състезание „Аз мога – тук и сега”

  1. Красимир Христов on 26.04.2019 at 0:03

    WiN global има секции в много държави по света.
    Предлагам ви съобщение за последното мероприятие на WiN Russia – Росатом и Women in Nuclear Russia за популяризацию здорового образа жизни : http://www.atomic-energy.ru/news/2019/04/22/94215

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари