ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На изграждащата се АЕЦ Hinkley Point C (Великобритания) се предприемат мерки за противодействие на безпорядъчното паркиране на автомобили.

22.04.2019

Кодексът за корпоративна етика, приложим за всички лица, участващи в изграждането на централата, изрично забранява паркирането на автомобили на места, които не са предвидени за това.
Нарушителите могат да бъдат задължени да предадат пропуска си, което е равносилно на лишаване от право на работа в строителството.

 

По-точно, за тези нарушители е въведено правилото за „три предупреждения“. Освобождаването може да последва трето предупреждение. Към днешна дата общо четирима работници са напуснали работа поради паркиране на неподходящи места.

За да се контролира ситуацията с паркирането, беше нает подизпълнител, който организира патрулиране на райони в близост до централата. Контролерите работят непрекъснато, фотографирайки автомобили, които по тяхно мнение са неправилно паркирали за по-нататъшно разследване.

Средно за месеца контролерите правят снимки на около хиляда автомобила. Абсолютното мнозинство (до 90%) от тях, както се оказва по време на разследването, не принадлежи на строителните работници. В останалите 10% от случаите в по-голямата си част не са установени нарушения – например, това могат да бъдат автомобили на работници, паркирани близо до домовете им на законно основание.

Източник: http://atominfo.ru/newsy/z0555.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари