ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Европа укрепват сътрудничеството в областта на ядреното образование

18.04.2019

В рамките на изпълнението на проекта на Държавната корпорация „Росатом“ „Международно сътрудничество в областта на ядреното образование“ на 16 април бе подписан Меморандум за сътрудничество между Европейската ядрена образователна мрежа (European Nuclear Education Network, ENEN) и АНО ДПО „Техническа академия на Росатом“. за създаване на общ форум за образование и обучение в областта на ядрената наука и технологии (Форум ENEN-RU).

 

От руска страна меморандумът беше подписан от Юрий Селезньов, ректор на АНО ДПО “Техническа академия на Росатом”, а от европейската страна – от изпълнителния директор на ENEN Педро Диез Порас.

Документът, обединяващ образователни организации от Русия и Европа, се фокусира върху запазването и по-нататъшното развитие на знанията в областта на ядрената наука и технологии, разширяване рамките за сътрудничество в изследователските дейности и съвместно участие на университетите в международните проекти HORIZON 2020 и NEST ОЭСР/АЯЭ.

Първият проект по ENEN-RU беше иницииран през 2008 г. чрез работна подгрупа за образование и обучение на персонала на групата „Росатом-Евратом“ за научно и техническо сътрудничество.
От руска страна куратор на сътрудничеството с ENEN е Блокът за управление на иновациите на Държавнатакорпорация „Росатом”, а координатор и оператор за взаимодействие с университетите – Техническата академия на „Росатом“.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/04/17/94102

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари