ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Първият стационарен енергоблок на АЕЦ с малка мощност ще се появи през 2027 година

12.04.2019

Първият ядрен енергоблок с малка мощност на основата на реакторната установка РИТМ-200 се очаква да бъде пуснат в Русия през 2027 г.

 

 

 

Това заяви за РИА Новости Олег Сиразетдинов, директор „Проекти с малка мощност и цялостно оборудване“ в „Русатом Оверсиз“ (част от държавната корпорация „Росатом“) по време на Международния арктически форум.

Концептуалният проект за наземна атомна електроцентрала с малка мощност (АСММ) с реактор РИТМ-200 бе създаден в Русия миналата година, а такава АЕЦ има потенциал да се превърне в успешен експортен продукт на „Росатом“.
След разработването на концептуалния проект ще трябва да бъдат формулирани предложения за избор на вариант на АСММ за по-нататъшно проектиране на централата.

Подробности на: https://ria.ru/20190408/1552479735.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари