ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


International Arctic Forum – Владимир Путин направи програмно изказване за развитието на Арктика и не само

12.04.2019

Северният морски път е перспективна сфера за международно сътрудничество.
Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на пленарно заседание на Международния арктически форум в Санкт Петербург.

 

Путин подчерта, че тези предимства могат да бъдат привлекателни и за Китай, Япония, Южна Корея и Индонезия.

Руският президент отбеляза колосалните преимущества на Северния морски път и даде пример с маршрута по море от Йокохама до Ротердам. По Индийския океан пътят от едната точка до другата е 33 дни и за това време трябва да се изминат почти 12 000 км. Ако това плаване се осъществи по Северния морски път, то участъкът от Йокохама до Ротердам се изминава за около 20 денонощия, а разстоянието е 7300 км. „Икономията е колосална и от гориво, и от време“, отбеляза Путин. И подчерта, че Северният морски път е сфера на международно сътрудничество, която трябва да сближава, а не да разединява държавите. По-рано Путин съобщи, че в един от арктическите региони на Русия ще бъде създаден научно-образователен център, който ще обедини възможностите на университети, изследователски институти и бизнес.

Пълен видеозапис на: http://kremlin.ru/events/president/news/60250

Б.Р. – Текстът е дублиран и в писмена форма, което ще ви улесни. 
Опитайте се да прослушате или прочетете материала – така ще научите много неща за който в нашите СМИ само се подсказва или изобщо се мълчи. 
Няма да съжалявате за изгубеното време, то съвсем не е отишло на вятъра.

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари