ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” получи престижно отличие за подкрепа на електромобилността

11.04.2019

На 10 април 2019 г. АЕЦ “Козлодуй” бе удостоена с наградата “Кубратов меч” за принос в развитието на електрическата мобилност на България в категория “Бизнес постижение”. Отличието, присъдено от Индустриален клъстер “Електромобили” (ИКЕМ), е за реализиран транспортен модел с три електромобила и инфраструктура от четири зарядни станции – българско производство.

По този начин АЕЦ “Козлодуй”, оперираща най-големите енергогенериращи мощности в страната с нулеви въглеродни емисии, потвърждава трайния си ангажимент за търсене на устойчиви екологични решения и подкрепа на усилията за справяне с глобалните изменения в климата, с които се бори съвременният свят.

 

На официалната церемония по награждаването призът за атомната електроцентрала бе връчен на Янчо Янков – директор “Производство” в АЕЦ.
На събитието и съпътстващата го експертна дискусия на тема “Енергетика, климат и електрическа мобилност” присъстваха представители на Министерството на енергетиката, на Комисията за енергийно и водно регулиране, на Националната браншова организация ИКЕМ, на фирми от електроенергийния отрасъл и други.

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=news&id=480&page=0&view_offset=&offers_per_page=

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание