ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Путин: Русия нищо не е проспала в областта на енергетиката

10.04.2019

Русия ще развива ядрената енергетика, заяви президентът Владимир Путин на пленарно заседание на Международния арктически форум в Санкт Петербург.

 

„Нека не забравяме, че Русия е огромна страна с възможности за водноелектрически централи, но ние развиваме, и ще продължим да развиваме, ядрената енергетика“, подчерта президентът.
Путин припомни, че Русия има само 16% от генериращите мощности в ядрената енергетика, а във Франция вече те са повече от 90%. „Така че тук нищо не сме проспали“, каза той.

„Ние в Русия активно работим над алтернативната енергия и ще продължим да работим. Изобщо не виждам никакви заплахи“, каза президентът.

Говорейки за замяната на въглеводородите с алтернативни източници, той отбеляза, че „това все още е под въпрос“. Потреблението на енергия в света ще расте, а съотношението между въглеводороди, възобновяеми източници, ядрена енергия и водна енергия ще се запази, убеден е руският лидер.

Източник: https://rg.ru/2019/04/09/putin-rossiia-nichego-ne-prospala-v-sfere-energetiki.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари