ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – АЕЦ „Фламанвил” – Въвеждането в експлоатация на трети блок с EPR-1600 се отлага за началото на 2020 година

09.04.2019

Министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер заяви в интервю за BFM TV, че въвеждането в експлоатация на Трети енергоблок на АЕЦ „Фламанвил“ с реактор EPR по-скоро отново ще бъде отложено за началото на 2020 г.
В съответствие с плановете на компанията EDF, обявени през юли 2018 г., зареждането на ядрено гориво в реактора е предвидено за последната четвърт на настоящата година, включването на енергоблока към мрежата – за първата четвърт на 2020 г., а въвеждането в експлоатация на пълна мощност – за средата на следващата година.

„Във всеки случай, това няма да стане през септември-октомври 2019 г., както бе първоначално планирано. Вероятно ще се случи в началото на 2020 г., но не искам нищо да обещавам“, каза Льо Мер.

Когато започна изграждането на реактора през 2004 г. EDF съобщи, че стойността му ще бъде 3 милиарда евро и ще започне работа през 2012 г. Но поради технически проблеми, въвеждането в експлоатация на енергоблока бе отлагано неколкократно, като миналата година стойността му бе определена на 10,9 милиарда евро.

Подробности на: https://af.reuters.com/article/commoditiesNews/idAFL8N21M24K

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари