ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На мексиканската АЕЦ „Лагуна Верде” за няколко часа не е бил блокиран достъпът в помещение с мощност на дозата над 1Р/ч (0,01 Sv/h)

25.03.2019

Мерки за ограничаване на достъпа на хората до съоръжения с висока мощност на дозата не са били взети в блок 1 на атомната електроцентрала „Laguna Verde“ (Мексико), съобщи международният канал за докладване на ядрени и радиационни инциденти, подържан от МААЕ.

 

На 12 февруари 2019 г. На блока се подготвяше тест за плътност на задвижката 1-FPCC-MV-7948. Персоналът по ремонта е уведомил техника в контролната зала за липсата на защита, която да блокира достъпа до помещението с мощност на дозата над 1000 mR/h.

Разследването разкри, че последният записан достъп до замърсеното помещение е в 16:20 часа по местно време.
Ключът от помещението е бил върнат на БЩУ в 19:00 часа.
Не е известно дали някой е влизал там през този интервал от време.

Във връзка с нарушаването на принципа на защита в дълбочина на инцидента предварително е присвоено ниво “2” по скалата INES.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsy/z0397.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари