ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полша – До 2040 година в страната ще има 6 действащи ядрени енергоблока

25.03.2019

„Оценката на обема от инвестиции в ядрени енергоблокове с обща мощност от 6-9 GW в рамките на 20-25 години е 100-135 милиарда злоти (26-35 млрд. долара)“.

 

 

 

Това заяви министърът на енергетиката на Полша Кшищоф Тхужевски в отговор на депутатски въпрос.
Той напомни, че енергийната политика на Полша до 2040 г. (PEP2040) предвижда строителството на 6 енергоблока до 2043 г. и пускане на първия от тях до 2033 г.

Тхужевски отбеляза, че обновеният график за строителството на първата полска АЕЦ ще стане ясен след провеждане на интегриран конкурс и съгласувателна процедура с доставчика на технологията.
Според него, стойността на електроенергията от полската АЕЦ ще зависи от това дали и в каква степен държавата ще участва в строителството ѝ. Според данни на Тхужевски, средната стойност на електроенергията в рамките на целия срок на експлоатация на АЕЦ ще бъде по-ниска в сравнение с другите източници на електроенергия.

Източник: www.energetyka.wnp.pl

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари