ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай и Аржентина задълбочават сътрудничеството си в областта на мирния атом

22.03.2019

Китай и Аржентина възобновяват преговорите за изграждане на нови ядрени енергоблокове на територията на латиноамериканската държава, пише South China Morning Post.

 

 

Според „Ройтерс“, китайска делегация ще пристигне в Аржентина за преговори още този месец. В програмата на посещението от технически експерти влизат и преговори с местни доставчици.

През есента на 2015 г. китайската корпорация CNNC постигна споразумение с аржентинската страна за сътрудничество при строителството на два ядрени енергоблока.
Първият от тях – Трети енергоблок на АЕЦ „Атуча“, трябваше да има реактор CANDU, а китайското участие в него да бъде под формата на финансиране. Следващ етап трябваше да бъде изграждането на енергоблок с китайския реактор HPR1000.

До този момент страните няколко пъти преразглеждаха възможните условия на сътрудничество, като акцентът бе върху финансите.
Очакваше се окончателното споразумение да бъде сключено в края на миналата година по време на срещата на високо ниво на Г-20 в Буенос Айрес, но това не се случи.

Източник: http://sinoatom.ru/?p=1284

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари