ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЮАР – Необходим е комплексен подход към енергетиката за решаване екологичните проблеми

21.03.2019

Южна Африка трябва да обмисли ядрената енергия като чист енергиен източник, който да бъде част от енергийния ѝ микс.
Това заяви министърът на енергетиката на ЮАР Джеф Радебе.

 

 

 

„Като развиваща се икономика, раздирана от висока бедност и безработица, въпросът за надеждна и достъпна енергия е от изключително значение“, заяви той.

Устойчивото енергийно планиране изисква холистичен подход за планиране на бъдещите енергийни нужди, решаване на въпросите, свързани с околната среда и промяната на климата, заедно със социалното развитие и икономическия растеж – всички те трябва да се обмислят балансирано.
Страната не може да игнорира големите си количества въглищни резерви и сравнително ниската цена на въглищата, но това се противопоставя на високото им съдържание на въглерод, целите за намаляване на въглеродните емисии и въвеждането на такси за въглеродни емисии.

„Трябва да вземем предвид ядрената енергия – въпреки високите ѝ капиталови разходи. Ние сме наясно, че тя е чист енергиен източник, който може да допринесе оптимално за производството на електроенергия“, подчерта министърът.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Radebe-calls-for-holistic-approach-to-South-Africa

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари