ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Мумбай се състоя премиерата на новия документален филм, посветен на борбата срещу глобалното затопляне – „Дивите райски кътчета: Южна Азия“

21.03.2019

Предаването е представено от „Росатом“ и ще бъде излъчено по National Geographic тази пролет

 

Премиерата на новия документален филм „Дивите райски кътчета: Южна Азия“, третият от поредицата, засягаща климатичните промени, се състоя в Мумбай, Индия. С фокус върху флората и фауната на единствени по рода си природни местообитания в Индия и Бангладеш, лентата е заснета в отдалечени територии, включващи планинската верига Западни Гхати, разнообразния пейзаж на Тамил Наду и делтата на Сундарбан.

Руската държавна корпорация „Росатом“, водещ световен производител на безопасна  и чиста енергия, е изключително загрижена за заплахите, свързани с глобалната промяна на климата.
„Заедно с нашите международни партньори, ние поемаме отговорност за решаване на глобалните екологични предизвикателства и призоваваме световната общност да се пробуди и да постъпи правилно. Както Махатма Ганди е казал: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“. Това заяви на премиерата на филма старши вицепрезидентът на „Русатом -Международна Мрежа“ Вадим Титов.

 

Посланикът на проекта, индийската актриса Фрида Пинто, добави: „Чрез този документален филм светът и моите сънародници ще могат да се докоснат до екзотичното съчетание на дива природа, редки животински видове, уникални резервати за диви животни и великолепни индийски пейзажи, които са както хипнотични, така и застрашени от опасностите, свързани с изменението на климата. Множеството прекрасни животни, с които ще се запознаете в този филм, ще Ви спечелят с красотата и издръжливостта си, с инстинктите си за оцеляване и своята уязвимост“.

„Дивите райски кътчета: Южна Азия“ е продуциран от компанията Off the Fence, базирана в Бристол, Англия. Продуцент на филмите е Андрю Зикинг, режисьор – Том Бартон-Хъмфрис. Изпълнителни продуценти са Елън Уиндемаут и Алисън Бийн. Заснемането на „Дивите райски кътчета: Южна Азия“ отне много месеци, отвеждайки екипа в различни местности на региона, включващи гъсти гори, плодородни равнини, внушителни планини и най-голямата мангрова гора в света. Лентата улавя екзотичната смесица на емблематични животински видове и местообитания, които са в риск заради промяната на климата и кара зрителя да се замисли какво може да бъде направено за намаляване на потенциалното им унищожение.

 

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари