ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Атоммаш” успешно премина одита на финланската компания „Fennovoima”

13.03.2019

Във Волгодонския филиал на АЕМ-технологии (част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“) успешно премина одитът на системата за управление на качеството на производителя на материали за финландската АЕЦ „Ханхикиви“ 1.

 

Одитът се провеждаше от представители на възложителя на проекта за АЕЦ „Ханхикиви“ 1 – финландската компания Fennovoima Oy, с участие на представители на Центъра за радиационна и ядрена безопасност на Финландия (STUK).

Целта на одита е проверка на готовността за изработване на оборудване за АЕЦ „Ханхикиви“ 1 в съответствие с финландските национални изисквания и конкретните условия на възложителя.
Одиторите от Fennovoima Oy оцениха ефективността на системите за управление на качеството, нивото на културата на безопасност и управлението на проекта.

Експертите провериха и лабораторията за разрушителни и безразрушителни методи за контрол и съответствието им към изискванията на STUK.

Одитът показа, че „Атоммаш“ е изпълнил изискванията, поставени от експертите при предишните одити, има необходимите ресурси и изпълнява по документи изискванията на системата за управление при изработването на материалите.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/03/12/93176

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари