ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Пакш е отличен пример за съчетаване на ВЕИ и АЕЦ

12.03.2019

„Става все по-ясно, че взаимнодопълващото се използване на атомна и възобновяема енергетика може да направи енергоснабдяването на Унгария безопасно, евтино и екологично чисто“.
Това заяви унгарският министър без портфейл Янош Шули по време на церемония за предаване в експлоатация на слънчева електроцентрала, построена на няколко километра от АЕЦ „Пакш“.

 

„Пакш, където двата нови енергоблока на АЕЦ ще работят в съседство с най-голямата в страната слънчева електроцентрала е добър пример за това как съчетаването на двете технологии може да укрепи енергийната инфраструктура на страната“, отбеляза министърът.

По думите му, за гарантиране на електроснабдяването е необходимо да се удовлетвори потребността от базови мощности, които могат да произвеждат електроенергия целогодишно, независимо от времето.
Според Шули, новите енергоблокове на АЕЦ ще изпълнят тази цел.

Той напомни, че в продължение на 37 години АЕЦ „Пакш“ осигурява екологично безопасно електроснабдяване в Унгария. И благодарение на това, цената на електроенергия в страната е една от най-ниските в ЕС.

Подробности на: http://www.telepaks.net/2019/03/05/felavattak-az-orszag-legnagyobb-napelemparkjat/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари