ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Фукушима – Проблемът със складирането на радиоактивните води остава

10.03.2019

Съществуващите резервоари скоро ще бъдат запълнени, а TEPCO планира да произведе нова партида резервоари за 0,27 милиона тона. Това също е достатъчно за кратко време, за пет години, ако не и по-малко.

 

 

 

Oт седем до десет дни са достатъчни за запълване на един резервоар, който в крайна сметка съдържа 1000-1200 тона течност.

На пръв поглед това не е критичен проблем. Могат да се направят нови резервоари, мястото за разполагането им е достатъчно.

Но в плановете на TEPCO след 5-10 години да се пристъпи към извличане на разтопено и повредено гориво от аварийните блокове, тогава мястото за съхраняването му може да се окаже недостатъчно.

През ноември миналата година, МААЕ в своя доклад обърна внимание на проблема със свободното пространство. Физическите ограничения на площадката оставят малко място за допълнителни резервоари, пресметнаха от агенцията.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newsy/z0312.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари