ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полша – Расте местната подкрепа на населението за изграждане на първата АЕЦ

10.03.2019

Подкрепата сред жителите на трите области, които се конкурират за място за изграждане на първата полска АЕЦ, продължава да е висока.
Това сочи последното проучване, поръчано от полската компания PGE EJ1, дъщерна на държавната енергийна група Polska Grupa Energetyczna, която трябва да изгради и да бъде оператор на първата полска АЕЦ.

 

 4,5,6 – three potential localizations of the first planned Polish NPP

 Две трети (66%) от запитаните подкрепят строителството на атомна централа в близост до своите домове.

Най-голяма подкрепа е регистрирана в Хочево – 74%, следвано от Гниевино – 68% и Крокова, където „за“ АЕЦ е 62% от населението.

Според проектодокумент за енергийна политика, предложен за обществено обсъждане през ноември 2018 г. от министерството на енергетиката, първата полска АЕЦ трябва да бъде пусната в експлоатация през 2033 г.
Документът предвижда до 2043 г. Полша да разполага с 6-9 GW ядрени мощности, които ще осигуряват 10% от общото електропроизводство в страната.

Изборът на място за първата АЕЦ ще бъде направен през 2020 година, последван от избор на технология и доставчик през 2021 г.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Local-support-for-construction-of-Polish-plant

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари