ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ не е открила нарушения на ядрената сделка с Иран

05.03.2019

Агенцията призова Техеран да продължи програмата.

 

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) потвърди в понеделник, че Иран продължава да спазва условията на ядрената сделка – Съвместния всеобхватен план за действие по иранската ядрена програма, според доклад на генералния директор на ООН за атомна енергия Юкия Амано.

„Иран изпълнява своите ядрени ангажименти в съответствие със Съвместния интегриран план за действие. Наложително е Иран да продължи да изпълнява напълно тези задължения“, каза Амано.

Агенцията продължава да проверява декларираното от Иран неотклонение на ядрен материал в съответствие със споразумението за гаранции.
Продължава и оценката на отсъствието на недеклариран ядрен материал и на дейностите в Иран.

„Когато провеждате дейности по проверка в Иран, Агенцията анализира цялата информация, свързана с предпазните мерки, която обикновено отнема много време, и предприема действия, ако е необходимо.
Агенцията анализира и предприема мерки по безпристрастен, независим и обективен начин в рамките на съществуващите гаранции и в съответствие с установената практика на гаранции ”, добави Амано.

Подробности на: https://zn.ua/WORLD/magate-ne-nashlo-narusheniy-yadernoy-sdelki-s-iranom-310764_.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари