ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Корейски и чешки компании задълбочават сътрудничеството си в ядрената сфера

02.03.2019

Южнокорейска компания Kepco E&C съобщи, че вече работи по няколко съвместни инициативи с чешкия институт за ядрена енергия – UJV Rez за задълбочаване на сътрудничеството в рамките на проекти за АЕЦ.

 

От Kepco E&C се надяват чрез Меморандума за разбирателство, подписан между двете страни, сътрудничеството им да придобие по-конкретна форма.

В рамките на документа, организациите ще разширят техническия обмен по проекти за АЕЦ от ново поколение и съвместно ще разработват нови технологии за увеличаване безопасността на АЕЦ.
Корейската компания отбеляза, че от чешкия си партньор ще придобие опит за руските атомни реактори ВВЕР, които работят в Чехия.

Kepco E&C, която е построила 14-те ядрени енергоблока в Южна Корея, съобщи, че възнамерява да задълбочи сътрудничеството си и с други чешки компании, свързани с ядрената енергетика.

http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Korean,-Czech-companies-strengthen-cooperation

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари