ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WANO отваря регионален офис в Китай

28.02.2019

Членовете на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) решиха да отворят свой офис в Шанхай, Китай.
Организацията, чието седалище е в Лондон, има регионални центрове в Атланта, Москва, Париж и Токио.

 

Според WANO, тази „стратегическа стъпка“ ще спомогне за предоставянето на „пълния набор от услуги за ядрените оператори в най-бързо развиващия се регион в света“.
С нарастващото търсене на услугите на WANO, организацията ще е в позиция да осигури безопасен и надежден преход от изграждане до пускане в експлоатация на нови енергоблокове.

Петер Прозески, главен изпълнителен директор на WANO заяви: „През последните 30 години Китай се превърна в основен играч в сектора на комерсиалната ядрена енергетика и ние приветстваме нарастващата компетентност и участие на нашите китайски членове в подкрепа на мисията ни за максимална ядрена безопасност и надеждност“.

WANO е създадена през 1989 г. от световните оператори на АЕЦ с цел обмяна на опит и знания, свързани с безопасността и работата на ядрените реактори. Членовете на организацията са оператори на около 460 ядрени енергоблока в повече от 30 държави и региони.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/WANO-to-open-branch-office-in-China

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари