ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


НВАЕЦ-2 – Завърши първият етап от физическия пуск на втори енергоблок с реактор ВВЭР-1200

27.02.2019

В Нововоронежката АЕЦ 2, в рамките на реализирането на програмата за физически пуск на иновационния Втори енергоблок, завърши зареждането на гориво в активната зона на реактор ВВЕР-1200.
Персоналът на централата извърши всички дейности в съответствие с издадената от Ростехнадзор лицензия за експлоатацията на ядрената установка.

 

На 19 февруари бе заредена първата касета, а на 24 февруари зареждането на гориво бе напълно завършено.

„Бяхме уверени в успешното завършване на зареждането на ядреното гориво в активната зона на реактора, защото ние вече имаме опит за извършване на подобни дейности в Първи енергоблок с реактор ВВЕР-1200. Предварително отработихме операцията по зареждане с помощта на имитатори на топлоотделящи сборки“, отбеляза директорът на Нововоронежката АЕЦ Владимир Поваров.

Всички по-нататъшни стъпки ще бъдат свързани с получаване на разрешение от Ростехнадзор за следващите етапи от физическото стартиране-събирането на реактора, включването на главните циркулационни помпи за привеждането на реактора в горещо състояние и изпълнението на комплекса от изпитания на минимално контролируемо ниво на мощност (МКУ).

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/02/26/92837

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари