ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Укрэнерго“ подиса с ENTSO-E споразумение за сътрудничество

16.02.2019

Това ще позволи на „Укрэнерго“  да задълбочи разбирането на процесите и тенденциите в развитието на европейския енергиен пазар, в който украинската енергийна система трябва да бъде интегрирана в бъдеще.

 

 

На 13 февруари, генералният секретар на ENTSO-E Лоран Шмит и заместник-директорът по комуникации и международно сътрудничество на „Укрэнерго“ Михаил Бно-Ариян с участието на председателя на Надзорния съвет на компанията Шевки Аюнер подписаха споразумение за участието на НЕК „Укрэнерго“ в програмата за сътрудничество извън рамките на членство (ENTSO-E Cooperation Beyond Membership Programme) за 2019-2021 г.

Целта на програмата е да се засили сътрудничеството с операторите на преносни системи чрез провеждане на специализирани целенасочени упражнения.

Ключовите компоненти на партньорската програма „Укрэнерго“  и ENTSO-E включват проучване на трудовия опит и тенденциите в развитието на европейския енергиен пазар, обучение на персонала. По-специално, програмата предвижда участието на служителите на Укренерго в обучителни семинари за развитието на пазара на електроенергия, управлението на претоварването, разпределението на преносния капацитет на електропроводите, интегрирането на възобновяеми енергийни източници, осигуряване на гъвкавост на електроенергийната система, интеграция на пазара, развитие на спомагателни услуги, електронен обмен на данни за електроенергия пазар, прозрачност и киберсигурност, планиране на развитието на електрически мрежи, иновации и други.

„Уникалната програма за сътрудничество извън членството, базирана на ENTSO-E, ще ни позволи да разберем по-добре процесите и практиките на енергийната система на континентална Европа и да задълбочим нашето сътрудничество с ENTSO-E,“ каза Михаил Бно-Ариян, заместник-директор по комуникациите и международното сътрудничество на ГП „НЭК „Укрэнерго“.

Подробности на: https://economics.unian.net/energetics/10446978-ukrenergo-podpisalo-s-entso-e-soglashenie-o-sotrudnichestve.html

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари