ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Белгия обсъждат отлагане планираното спиране на всички дейставащи ядрени мощности до 2025 година

13.02.2019

Пълното спиране на работата на АЕЦ в Белгия до 2025 г. не е реалистично, заяви белгийският вътрешен министър Петер де Крем.
Де Крем, член на Християндемократическата и фламандска партия (CD&V), която подкрепя спирането на АЕЦ, заяви: „Всички показатели ме насочват към заключението, че тъй като потреблението ще расте със значителни темпове, е наложително удължаване на периода на извеждане от експлоатация (на ядрените мощности)“.

Той допълни, че е необходим дебат за атомната енергетика и за централите от ново поколение, както и „че всичко трябва да бъде обсъдено“.

Белгия има седем ядрени енергоблока (три в АЕЦ „Тианж“ близо до Лиеж и четири в АЕЦ „Дул“ до Антверпен), които осигуряват почти 50% от електроенергията на страната.
Плановото им затваряне бе прието със закон през 2003 г. и препотвърдено през 2015 г.

Подробности на: https://www.nucnet.org/all-the-news/2019/02/11/belgium-nuclear-phaseout-not-realistic-says-interior-minister

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари