ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Новият национален проект за развитие на ядрената наука и технологии е в процес на съгласуване

10.02.2019

Предложеният от „Росатом“ нов национален проект за развитието на ядрената наука, техника и технологии преминава през процедура на съгласуване във федералните ведомства, съобщи генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов.

 

 

Той допълни, че някои етапи от предполагаемия национален проект излизат извън границите на 2024 г., а някои са дори за след 2030 г.

Лихачов заяви, че „Росатом“ участва в повече от половината национални проекти на Русия, а някои направления се финансират над 50% от държавната корпорация.

Лихачов отбеляза, че 2018 г. в „Росатом“ бе Година на науката, по време на която бяха извършени редица дейности по реорганизиране на работата на системата от научни институти в ядрената индустрия.
„Сами нямаше да се справим с тази задача, затова преди година обединихме усилията си с Руската академия на науките и Курчатовския институт“, каза Лихачов.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsy/z0083.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари