ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Очаква се днес втори енергоблок на белгийската АЕЦ “Doel” да влезе отново в паралел с енергийната система

04.02.2019

Белгийският ядрен регулатор одобри рестартирането на Втори енергоблок на АЕЦ „Дул“, който предстои да бъде включен в системата на четвърти февруари, съобщи операторът на централата Engie Electrabel.

 

 

И двата енергоблока на централата са с реактори с вода под налягане. Втори енергоблок ще премине още изпитания, преди отново да бъде пуснат в експлоатация.

Междувременно ремонтните дейности в Първи енергоблок продължават, като се очаква той да бъде рестартиран в началото на месец май 2019 г.
Предвижда се Electrabel да инвестира 800 млн. долара в удължаването живота на двата енергоблока. „Засега са изяснени всички въпроси относно Втори енергоблок на АЕЦ „Дул“, заявиха от Electrabel. Компанията трябваше да установи причините за корозията, която бе отдадена на „износване на материала“.

Подробности на: http://nuclearstreet.com/nuclear_power_industry_news/b/nuclear_power_news/archive/2019/01/29/doel-2-close-to-reconnection-to-grid-012901#.XFdW5oiFPIU

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари