ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Кения има намерение да изгради първата си АЕЦ до 2027 година

04.02.2019

Министерството на енергетиката на Кения се стреми да пусне в експлоатация първата АЕЦ в страната до 2027 година, пише standardmedia.co.ke.

 

Липсата на квалифициран персонал е сред основните предизвикателства, пред които е изправена атомната енергетика на страната. За да разреши този проблем, енергийното министерство предприема необходимите мерки като обучение на кадри в Южна Корея.

„Държавата ни изпитва недостиг на квалифициран персонал в ядрената промишленост. Министерството спонсорира 15 студенти в магистърска програма за ядрена енергетика в Университета в Найроби“, заяви директорът по комуникациите в Кенийския съвет по ядрена енергия Еманюел Вандера.

Кения се присъедини към африканските държави – Гана, Нигерия, Алжир и Уганда, които имат интерес да развиват атомна енергетика. През 2017 г. Судан подписа споразумение с Русия за изграждане на АЕЦ. Предвижда се работата да започне в средата на тази година.

Подробности на: https://www.standardmedia.co.ke/article/2001311095/kenya-on-course-towards-2027-nuclear-energy-plan

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари