ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Френската ядрена индустрия определи средносрочните си планове

02.02.2019

В Париж бе подписано тристранно споразумение между правителството, представители на френската ядрена индустрия и синдикатите за развитие на атомния сектор в страната в периода 2019 г. – 2022 г.

 

 

Документът бе парафиран от министъра на екологията Франсоа дьо Рюжи, министъра на икономиката и финансите Брюно Льо Мер и председателя на Стратегическата комисия за атомна промишленост Доминик Миниер.

В общо изявление министрите отбелязват, че ядрената индустрия е представена от 2600 фирми (от които 85% са малки и средни предприятия), осигурява 220 000 преки и косвени работни места и има оборот от 50 млрд. евро, 22% от които се дължат на износ.
Съгласно споразумението, френската компания „Фраматом“ ще разработи нова версия на реактора EPR с голяма мощност, а съвместно с EDF и Комисариата по алтернативна и ядрена енергия, те ще проектират малък модулен реактор, базиран на френска технология.

Министрите посочват в изявлението си, че „френската гражданска ядрена индустрия е интегриран сектор, чиито дейности – подпомагани от проучвания и разработки – са структурирани около ядрения горивен цикъл, работата на ядрените реактори, извеждането от експлоатация на АЕЦ и управлението на радиоактивни отпадъци“.

Източник: www.world-nuclear-news.org

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари