ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Механизмът по разплащанията с Иран е призван да съхрани ядрената сделка, заявиха от Министерството на външните работи на Германия

01.02.2019

Създаването на целенасочен механизъм за разплащане с Иран, от Европейския Съюз искат да се запази ядрената сделка, заяви ръководителят на МВнР на ФРГ Хайко Маас, в рамките на срещата на министрите на външните работи на страните от ЕС в Букурещ.

 

„Ние ясно показваме, че не само говорим за това, че ние сме готови да запазим ядрената сделка с Иран, но ние сега създаваме възможност за продължаване на бизнеса.
Това условие, при което ние запазваме свойте задължения, които сме поели, означава от друга страна, че ние можем да изискваме – Иран също да продължи да се въздържа от обогатяването на уран за военни цели”, – каза министърът в изказаване което се предаваше на сайта на Европейската комисия.

Той добави, че решението прието „в съгласие с европейските партньори“е крайно важно, защото „ ЕС ,дори някой да има друго мнение, продължава решително и сплотено да върви по своя път.

По-рано телерадиокомпанията NDR съобщи, че Германия, Франция и Великобритания са въвели специален целеви механизъм за разплащане с Иран, който ще носи името INSTEX („Инструмент за подкрепа на търговските обмени“).

Дипломатически източник в Брюксел съобщи за РИА Новости, че механизмът на разплащания с Иран, заобикаляйки санкциите на САЩ, както се очаква, ще бъде регистриран като частна структура. По сведенията на източниците на РИА Новости, юридическото лице на базата на което ще бъде създаден механизмът може да се регистрира във Франция. Самата организация може да се възглави от представител на Германия, а ролята на главен инвестор се очаква да поеме Великобритания.

Източник: https://ria.ru/20190131/1550218759.html

Tags: , ,

5 Responses to Механизмът по разплащанията с Иран е призван да съхрани ядрената сделка, заявиха от Министерството на външните работи на Германия

 1. Красимир Христов on 01.02.2019 at 0:22

  САЩ – Вече и официалните лица анонсират спирането на ядрения договор за Иран:
  https://www.reuters.com/article/us-usa-nuclear-russia/russia-u-s-last-ditch-talks-to-break-nuclear-pact-deadlock-fail-agencies-idUSKCN1PP0FN

  • Сергей Смирнов on 01.02.2019 at 0:59

   Уважаемый Красимир, причём здесь Иран? По ссылке про ИРИ нет ни одного слова. Возможно, более правильным будет „САЩ – Вече и официалните лица анонсират спирането на ядрения договор за Русия“?

   • Красимир Христов on 01.02.2019 at 8:59

    Сергей, я не совсем в курсе дел.
    Можеш ли уточнить?

    • Сергей Смирнов on 03.02.2019 at 18:36

     Конечно. В тексте по ссылке написано о ракете 9М729 коплекса Искандер. Американцы ошибочно считают, что она нарушает ДРСМД (договор о ракетах средней и малой дальности), который был подписан в 1987 году (ратифицирован в 1988) между СССР и США. В нём запрещалось размещение ракет малой дальности (500-1000) км и средней дальности (1000-5500) км на суше. Более того, сами ракеты такой дальности подлежали уничтожению, что и было сделано к июлю 1991 года. Запрещалась также и разработка и испытания ракет подобного класса.

     И, отдельно от ответа.

     Вчера, когда закончился срок американского ультиматума с требованием уничтожения ОТРК „Искандер“ Президент РФ Путин В.В. отдал распоряжение министру обороны Шойгу С.К. начать работы по разработке подобных комплексов наземного базирования. В качестве первых предложений было сказано о создании наземной пусковой установки крылатой ракеты „Калибр“ 3М14 и некой новой гиперзвуковой ракеты.
     http://www.kremlin.ru/events/president/news/59763

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари