ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Швеция – на извежданата от експлоатация АЕЦ „Oskarshamn” се прилага технологията за неотложен демонтаж на реакторното оборудване след изваждането на ОЯГ

26.01.2019

Шведската генерираща компания OKG AB, която е оператор на АЕЦ „Оскаршхамн“, съобщи, че е приключил демонтажът и сегментирането на вътрекорпусните устройства на Втори енергоблок на централата, която се извежда от експлоатация.

 

 

 

През декември 2016 г. OKG AB сключи договор с компанията GE Hitachi Nuclear Energy за изпълнение на дейностите за демонтаж на вътрешните елементи на реакторите на Първи и Втори енергоблок на АЕЦ „Оскаршхамн“.

„Това е историческо събитие за нашата централа и е важно, че демонтажът и утилизирането на реакторите става практически непосредствено след изваждането на горивото, което значително поевтинява дейностите“, заяви генералният директор на OKG Йохан Дащ.

През тази година се планира да започнат и дейностите по сегментиране на вътрекорпусните устройства на реактора на Първи енергоблок.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/01/24/92032

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари