ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ – През 2019 година изграждането на втори енергоблок с ВВЭР-1200 навлиза в заключителен етап

24.01.2019

Ключовата задача за тази година е промивката на първи контур на РУ при отворен реактор

 

 

Да бъде завършен монтажът на технологичните системи, да се подаде напрежение за собствени нужди и да се осигури готовността на автоматизираната система за управление на технологичните процеси – това са важните задачи, свързани с изграждането на Втори енергоблок с ВВЕР-1200 на Ленинградската АЕЦ през 2019 г.
Всичко това е необходимо за изпълнение на най-важната операция – промивка на технологичните системи при отворен реактор, по време на която ще бъде проверена проходимостта на тръбопроводите, съединяващи оборудването на първи контур на реакторната инсталация.

Днес основните дейности са съсредоточени в сградата на реактора – общо там трябва да се монтират повече от 300 тона тръбопроводи, да се заварят повече от 8000 съединения.
Към качеството им ръководството на Ленинградската АЕЦ предявява най-строги изисквания, тъй като по време на експлоатацията на енергоблока, те трябва да издържат на значително натоварване.

„Основният период на строително-монтажните дейности на Втори енергоблок с реактор ВВЕР-1200 приближава към своя край.
Операцията по промивката ще даде старт на редица индивидуални изпитания на технологичните системи и оборудването на енергоблока. Всички предстоящи тестове трябва да потвърдят високото качество на изработването и монтажа им“, заяви главният инженер на Ленинградската АЕЦ 2 Александър Беляев.

Подробности на: http://www.rosenergoatom.ru/zhurnalistam/news/30163/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари