ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Учените: 2020 година ще бъде фатална за изменението на климата

23.01.2019

Изследователите предупредиха, че през 2020 г. ще има пик на емисиите на парникови газове.
Въпреки че Земята е изложена на урагани, суши и наводнения, глобалните емисии на парникови газове продължават да нарастват.

 

През 2017 г. учените са идентифицирали шест ключови етапа, които човечеството трябва да преодолее до 2020 година. Така 2020 г. ще бъде фатална за изменението на климата.

Основното е незабавното преустановяване на използването на изкопаеми горива, включително пълното прекратяване на изграждането на въглищни електроцентрали през следващите две години.
Постигнат е известен напредък в областта на възобновяемата енергия. Източници на енергия като вятъра и слънчевата енергия вече достигат около 25% от световното производство на електроенергия, което не е твърде далеч от целта за 2020 г. – 30%.

Но светът все още сериозно се отклонява от прекратяването на използването на изкопаеми горива, които произвеждат парникови газове.
Кампанията „Мисия 2020” гласи, че след края на следващата година не трябва да се строят нови електроцентрали на въглища.
Въпреки че растежът се е забавил, все още има увеличение на дела на въглищата в света.

Научният консенсус потвърждава мнението, че за да може Земята да избегне тежките последствия от изменението на климата, емисиите трябва да достигнат максимума си до 2020 година и след това рязко да се намалят.

Източник: https://www.vladtime.ru/nauka/708620

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари