ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядрената енергетика е ключът за намаляване на парниковите емисии, смятат световноизвестни учени

20.01.2019

Ядрената енергетика е ключът към всяко усилие, насочено за предотвратяване на климатичните промени, заявяват Джошуа Голдщайн и Стафан Квист за „Уолстрийт джърнъл“.

 

 

Според американските учени, способността на ядрената енергетика да произвежда чиста енергия – непрекъснато и в голямо количество, независимо от климатичните условия, представлява най-добрият възможен начин за намаляване на парниковите емисии.
Голдщайн и Квист допълват, че опозицията срещу ядрената енергия е основана повече на предразсъдъци, отколкото на факти.
„Всички причини, изтъкнати срещу ядрената енергия, водят до преувеличени страхове, което не може да се сравни с истинската опасност пред човечеството, свързана с промяната на климата“.

Становището на учените е базирано на новата им книга за промяната на климата със заглавие: „Светло бъдеще: как някои държави се справиха с климатичната промяна, а други могат да ги последват“.

За справка

Джошуа С. Голдщайн е почетен професор по международни отношения в Американския университет. Той е автор на шест книги за войната, мира, дипломацията и икономическата история и бестселъра на учебника по международни отношения. Вижте www.joshuagoldstein.com .

Staffan A. Qvist е шведски инженер, учен и консултант за чисти енергийни проекти по целия свят. Обучен като ядрен инженер (доктор, калифорнийски университет в Бъркли), той работи с проекти за развитие на възобновяемата и ядрена енергия. За повече информация вижте www.staffanqvist.com .

Източник: http://www.brightfuturebook.com/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари