ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Египет – Съпътстващата инфраструктура на площадката на АЕЦ „Дабаа” е завършена

18.01.2019

Компаниите, работещи на площадката на бъдещата египетска АЕЦ „Дабаа“, приключиха строителството на всички необходими инфраструктурни обекти за проекта.

 

Според източници на вестник „Ал Борса“, компаниите са подготвили инфраструктурата и комуналните услуги, включително прокарване на електричество, вода и телекомуникации.

Обектите и оборудването са на стойност 4 милиарда долара, които са предоставени от египетското Министерство на финансите.

На следващия етап реализирането на проекта включва процедурите за получаване на лицензия, проучване на площадката, фотографиране на морското дъно и провеждане на сеизмични измервания.

Според договора с „Росатом“, който отговаря за реализирането на проекта, дейностите по изграждането на Първи енергоблок с мощност 1200 MW трябва да започнат през юли следващата година.

Подробности на: https://www.dailynewsegypt.com/2019/01/14/utilities-for-dabaa-nuclear-power-plant-completed/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари