ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Балаковска АЕЦ – ПСЕ на трети енергоблок до 2048 година

18.01.2019

 Федералната служба по екологичен, технологичен и атомен надзор на Русия издаде лицензия за удължаване на срока на експлоатация на Трети енергоблок на Балаковската АЕЦ до 2048 година.
Инвестиционният проект по удължаване на срока на експлоатация се реализира от московския проектен институт „Атоменергопроект“, част от „Росатом“.

Дейностите се извършваха от 2013 г. насам. За това време бе разработен задълбочен отчет за оценка на безопасността, направена бе оценка на техническото състояние на всички системи за сигурност, реализирана бе мащабна програма за модернизация и смяна на основните елементи.
„Досега успешно бе извършена модернизацията на Четвърти енергблок на Нововоронежката АЕЦ и на Втори енергоблок на Балаковската АЕЦ, а сега и Трети енергоблок на Балаковската АЕЦ ще осигурява надеждно електроснабдяване на Приволжския окръг до 2048 година“, заяви Рубен Топчиян, първи вицепрезидент в АСЕ.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newst/a0983.htm

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари