ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОЯГ от Беаруската АЕЦ ще се изпраща в Русия за преработване

16.01.2019

Беларус и Русия планират да подпишат междуправителствено споразумение за преработка на отработено ядрено гориво от Беларуската АЕЦ.

 

 

Това съобщи заместник-директорът на Департамента по ядрена енергетика от беларуското министерство на енергетиката Лилия Дулинец, цитирана от БЕЛТА.

„След като бъде утвърдена Стратегията за третиране на отработено ядрено гориво от Беларуската АЕЦ, ние ще пристъпим към разработване на междуправителствено споразумение за изпращане на отработеното ядрено гориво в Русия и неговото преработване. Ще кажа и още – работният проект на такова междуправителствено споразумение вече ни е изпратен от руските колеги. Те също са заинтересовани от това, Руската федерация е наш стратегически партньор при реализиране на проекта за Беларуската АЕЦ“, каза Дулинец.

Източник: https://atom.belta.by/ru/belaes_ru/view/belarus-i-rossija-planirujut-podpisat-mezhpravsoglashenie-po-pererabotke-otrabotavshego-topliva-belaes-10192/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари