ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2018 година само в Китай и Русия са въведени в експлоатация нови енергоблокове в АЕЦ

12.01.2019

Всичките девет нови енергоблока на АЕЦ в света през 2018 г. са пуснати само в две държави, които са членки на БРИКС – Русия и Китай. Това следва от данните на информационната система PRIS, поддържана от МААЕ.

 

Седем нови енергоблока са въведени в експлоатация в Китай – това са Първи и Втори енергоблок на АЕЦ „Хайян“, Първи и Втори енергоблок на АЕЦ „Санмен“, Първи енергоблок на АЕЦ „Тайшан“, Четвърти енергоблок на АЕЦ „Тянван“ и Пети енергоблок на АЕЦ „Янджан“.

През миналата година Русия е пуснала в експлоатация Първи енергоблок на Ленинградската АЕЦ 2 и Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ.

В основата на изграждане на АЕЦ „Тянван“ е руският проект за реактори ВВЕР-1000. Тя се строи от китайската JNPC и руската „Атомстройекспорт“.

Общо в света работят 454 ядрени енергоблока.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/01/11/91728

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари