ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Официалният представител на „Росатом“ очерта графика на проекта в Узбекистан

10.01.2019

„Росатом“ очаква Узбекистан за избере площадката за първата си АЕЦ до края на март 2019 г. Това заяви в интервю за агенция Kun.uz първият заместник генерален директор на „Росатом“ Александър Локшин.

 

 

Той допълни, че се очаква изграждането на самата централа да започне до края на 2021 година.

Амбициите на Узбекистан да включи атомната енергия в енергийния си микс бяха разкрити миналия октомври от узбекистанския президент Шавкат Мирзийоев и руския му колега Владимир Путин.

„В Узбекистан се провежда активна дейност за намиране на площадка за първата атомна централа в страната и се предприемат мерки за подготовка на законодателната рамка, необходима за изграждането на централата и за сътрудничеството между Русия и Узбекистан в областта на атомната енергетика“, каза Локшин. „Очакваме до края на март 2019 г. да бъде взето решение за избора на площадка. Ще бъдат направени детайлни проучвания, което трябва стане до края на 2019 г., когато се очаква и подписване на договора за изграждане на АЕЦ“, добави той. Предвиденият период за строителство на централата е 2022 г. – 2028 г.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Rosatom-official-outlines-Uzbek-project-schedule

Цялото интервю: https://kun.uz/ru/02455874

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари