ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – NEI публикува 7 препоръки към новия състав на Конгреса

09.01.2019

Американският Институт за ядрена енергия (NEI) публикува седем препоръки към новия състав на Конгреса, свързани с бъдещето на ядрената енергетика в САЩ.

 

Според организацията, която работи за популяризиране на ядрената енергетика, новият състав на Конгреса, който се закле миналата седмица, ще бъде изправен пред важни законодателни решения.

Основно те са свързани с ролята на ядрената енергетика в климатичните политики, разработването на реактори и гориво от ново поколение и значението им за националната сигурност на САЩ.
В документа се отбелязва, че Русия, а напоследък и Китай правят големи крачки към развитие на ядрените си индустрии и са готови да поемат водещата роля при установяване на глобалните ядрени норми и стандарти за в бъдеще.

„Конгресът може да изиграе голяма роля, за да гарантира, че съществуващите АЕЦ ще продължат да работят, технологиите на бъдещето ще се развиват и че износът на ядрени технологии ще продължи да нараства“, се казва в публикацията.
От NEI посочват, че 56% от електроенергията в САЩ се произвежда от АЕЦ и не е свързана с генерирането на въглероден двуокис.
В отговор на стремежа за ограничаване на глобалното затопляне всички действащи реактори трябва да бъдат запазени и да се обмисли изграждането на нови.

АЕЦ са важна част от националната инфраструктура на САЩ и създават над 100 000 директни работни места и около 470 000 косвени. Недостатъчното финансиране на изграждането на критична инфраструктура може да струва на американските домакинства по 3400 долара годишно и да доведе до продължителни прекъсвания на електрозахранването.

Подробности на: https://www.nei.org/news/2019/top-7-nuclear-issues-congress-should-know

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари