ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нововоронежска АЕЦ – равносметка за 2018 година

08.01.2019

Нововоронежската АЕЦ осигурява 80% от нуждите от електроенергия на Воронежка област, като снабдява с електроенергия повече от 20 големи предприятия и 2,3 милиона жители в региона.
До 29 декември 2018 г. централата е изработила близо 15,9 млрд. киловатчаса електроенергия, което е около 8% от цялата електроенергия, произведена от АЕЦ на Русия.

През 2018 г. Четвърти енергоблок на централата с реактор ВВЕР-440 бе модернизиран за повторно удължаване на срока на експлоатацията (ПСЕ).
След завършване на дейностите енергоблокът ще работи още 15 години, постигайки общо 60 години експлоатационен живот.

В иновационния Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 през миналата година за пръв път след предаването му в промишлена експлоатация бе извършено презареждане на ядрено гориво в реактора.

На финалната права се намира и изграждането на Втори енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2. През декември 2018 г. „Ростехнадзор“ приключи проверката за готовността на Втори енергоблок за начало на етапа на физическо стартиране.

В областта на екологията заради работата си през 2018 г. Нововоронежката АЕЦ спечели първо място в конкурса на „Росатом“ за екологично образцова организация в атомната индустрия.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-181093

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари