ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – Големите летища започват самостоятелна борба с дроновете

07.01.2019

Най-големите летища във Великобритания – Heathrow и Gatwick – са закупили свои собствени системи за защита срещу безпилотни летателни апарати. За това пише The Verge.

 

 

 

В края на 2018 г. второто по големина летище Гатвик не работи в продължение на три дни поради факта, че безпилотните летателни апарати кръжаха над пистите.
В резултат на това армията на Шотландия въведе на летището израелската система  за защита срещу безпилотни самолети.

Сега, за да се предпазят от такива инциденти, ръководството на летището е придобило собствени системи за защита. Публикацията отбелязва: не е известно какви точно системи са закупени на летищата, а стойността на сделките също не е оповестена.
Вероятно в Heathrow and Gatwick са се появили израелски системи за защита от дронове, които потискат управляващите радиосигнали, а вместо тях и им изпращат команда да се приземят.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари