ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


WANO завърши предпусковата партньорска проверка на 7 блок на НВАЕЦ

07.01.2019

На 21 декември 2018 г. на Нововоронежската АЕЦ завърши предпусковата партньорска проверкаПП) на готовността за започване етапа на физическия пуск на енергоблок № 7 (№ 2 на НВАЕЦ-2).
Проверката
бе извършена от екип от международни експерти от Московския център на WANO, който включваше 14 специалисти от осем страни – Украйна, Република Корея, Франция, Беларус, Словакия, България, САЩ и Русия.

 

 

Основната цел на посещението бе да се провери готовността на енергоблок № 7 на НВАЕЦ за етапа на физическия пуска, максимално да се повиши безопасността и надеждността на работата му, както и да се обмени информация за използването на най-добрите световни практики.

От скоро в предпусковия период на ядрените енергоблокове, които се въвеждат в експлоатация, се канят международни експерти.

Извършването на такива партньорски проверки позволява още на етапа на предпусковите работи в производствената сфера да се внедрят най-добрите международни практики.

По време на работата на комисията във Воронежската АЕЦ от 10 до 21 декември – експертите провериха 13 области от дейността на централата. Сред тях са: химия, радиационна безопасност, ремонт.
Представителите на WANO подчертаха нивото на култура на ядрена безопасност на предприятието. Според тях „работната обстановка на взаимно уважение” е силната страна на персонала на НВ АЕЦ, а „ядрената безопасност“ е техният основен приоритет.

Подробности на: http://publicatom.ru/blog/nvaes/53574.html#cut

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари