ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Филипини – Учените призовават за разконсервиране на единствената в страната АЕЦ „Батан”

05.01.2019

Филипинският институт за ядрени изследвания (PNRI) призова президента на страната Родриго Дутерте да разконсервира АЕЦ „Батан“, защото тя е безопасна и може да бъде източник на евтина електроенергия.

 

 

 

„Ние от PNRI сме готови да оглавим дейностите по възобновяване на работата на централата“, заяви пред журналисти директорът на института Карло Арсиля.

Според различните оценки разходите за разконсервирането на АЕЦ „Батан“ ще бъдат между 1 и 3 милиарда филипински песо (16,6 – 49,8 милиона евро).
„Ще трябва да модернизираме част от оборудването.

Разходите на средното филипинско семейство за електроенергия са над 10% от нетния му доход, а в същото време в САЩ, където работят около 100 ядрени енергоблока, те не надхвърлят 1% от месечния доход“, заяви Арсиля.

„Мощността на АЕЦ „Батан“ ще бъде само 650 мегавата. Нужни са ни две-три АЕЦ с мощност 1000 мегавата всяка, за да се гарантира по-евтино електроснабдяване в страната“, каза той.

АЕЦ „Батан“ е завършена през 1984 г., но никога не е въвеждана в промишлена експлоатация.

Източник: www.manilatimes.net

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари