ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуската АЕЦ се подготвя за зареждане в активната зона на реактора на имитатори на горивните касети

31.12.2018

„Работата по събиране (сглобяване) на реакторната установка се извършва в съответствие с графика“, каза Виталий Полянин, вицепрезидент и директор на проекта за изграждане на беларуската АЕЦ от АО ИК «АСЭ».
„В близко бъдеще ще бъде поставен в проектното положение, блокът от защитни тръби, след което ще започне зареждане на имитаторите.

При подготовката за зареждане на имитаторите на горивните сборки (горивни касети), специалистите завършиха монтажа на вътрешнокорпусната шахта и въйгородката на активната зона в корпуса на реактора на първия енергиен блок. Също и извършиха работи по оборудване на инсталираното оборудване с измервателни преобразуватели (система за поско-наладъчни измервания – СПНИ).

СПНИ е предназначена да потвърди съответствието на действителните характеристики на оборудването на реакторната установка (РУ) с проекта по време на студено-горещата обкатка и хидравличните изпитания на първи контур.
Датчиците на СПНИ се монтират на основното оборудване на реакторната установка (РУ) и контролират вибрационно-динамичните, топломеханичните, силовите и топлохидравличните характеристики, както и на геометричните параметри.

За справка

Беларуската АЕЦ с два реактора ВВЭР-1200 и сумарна мощност 2400 MW се изгражда в Островец (Република Беларус).
За първата атомна електроцентрала на Република Беларус беше избран руският проект от поколение 3+, който напълно отговаря на международните норми и препоръките за безопасност на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

Подробности на http://www.energyland.info/analitic-show-181085?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

One Response to Беларуската АЕЦ се подготвя за зареждане в активната зона на реактора на имитатори на горивните касети

  1. Qwerty on 31.12.2018 at 6:54

    За любопитните, които не знаят руски или не си падат по русизмите, въйгородка всъщност представлява ограничителя на активната зона.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари