ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуската АЕЦ се подготвя за зареждане в активната зона на реактора на имитатори на горивните касети

31.12.2018

„Работата по събиране (сглобяване) на реакторната установка се извършва в съответствие с графика“, каза Виталий Полянин, вицепрезидент и директор на проекта за изграждане на беларуската АЕЦ от АО ИК «АСЭ».
„В близко бъдеще ще бъде поставен в проектното положение, блокът от защитни тръби, след което ще започне зареждане на имитаторите.

При подготовката за зареждане на имитаторите на горивните сборки (горивни касети), специалистите завършиха монтажа на вътрешнокорпусната шахта и въйгородката на активната зона в корпуса на реактора на първия енергиен блок. Също и извършиха работи по оборудване на инсталираното оборудване с измервателни преобразуватели (система за поско-наладъчни измервания – СПНИ).

СПНИ е предназначена да потвърди съответствието на действителните характеристики на оборудването на реакторната установка (РУ) с проекта по време на студено-горещата обкатка и хидравличните изпитания на първи контур.
Датчиците на СПНИ се монтират на основното оборудване на реакторната установка (РУ) и контролират вибрационно-динамичните, топломеханичните, силовите и топлохидравличните характеристики, както и на геометричните параметри.

За справка

Беларуската АЕЦ с два реактора ВВЭР-1200 и сумарна мощност 2400 MW се изгражда в Островец (Република Беларус).
За първата атомна електроцентрала на Република Беларус беше избран руският проект от поколение 3+, който напълно отговаря на международните норми и препоръките за безопасност на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

Подробности на http://www.energyland.info/analitic-show-181085?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

One Response to Беларуската АЕЦ се подготвя за зареждане в активната зона на реактора на имитатори на горивните касети

  1. Qwerty on 31.12.2018 at 6:54

    За любопитните, които не знаят руски или не си падат по русизмите, въйгородка всъщност представлява ограничителя на активната зона.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари