ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


За охрана на Беларуската АЕЦ на бойно дежурство застанаха ракетните системи „Тор-М2″

28.12.2018

Зенитна система „Тор-М2″, предназначена за решаване на проблемите на въздушната и противоракетната отбрана, влезе на 27 декември в гвардейския полк на въоръжените сили в Островец, където първи енергоблок на АЕЦ ще заработи през следващата година.

 

 

Приемането на новото въоръжение, според министъра на отбраната на Република Беларус Андрей Равков, който присъства на церемонията, ще надгради системата за противовъздушна отбрана на беларуската АЕЦ.

„Този комплекс за устойчивост на смущения, маневреност и мобилност, многоканалност, поразяване на малоразмерни цели, обхват по височина и скорост, при които може да удари тези цели, е най-ефективният в света.
Затова беше решено да го закупим и ние последователно според плана за изграждане и развитие на въоръжените сили, изпълняваме тази задача „, каза министърът.

Източник: https://rg.ru/2018/12/27/na-ohranu-belorusskoj-aes-zastupili-raketnye-kompleksy-tor-m2.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари