ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Боливия започва изграждането на център за ядрена наука и технологии

21.12.2018

Боливийската агенция за атомна енергия – La Agencia Boliviana de Energía Nuclear (ABEN) започна изграждането на Център за ядрена наука и технологии, след като получи радиологична и екологична лицензия за това.

 

 

ABEN и „Росатом“ подписаха договор за строителството на първия боливийски ядрен център през септември 2017 г.

Той ще бъде изграден във втория по големина град в Боливия – Ел Алто. Изпълнителният директор на ABEN Хортензия Хименес съобщи, че са получени необходимите разрешителни и са започнали строителните дейности по полагането на основите.
Тя добави, че „Росатом“ провежда допълнителни проучвания. „Работата започна и смятаме, че към последното тримесечие на 2019 г. циклотронният радиофармакологичен комплекс и гама инсталацията вече ще работят“, добави тя.

Проектът, разработен от „Росатом“, е на стойност 300 млн. долара. Той включва циклотронен радиофармакологичен комплекс, мултифункционална гама инсталация и изследователски ядрен реактор.

Подробности на: http://www.cambio.bo/?q=node/57474

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари