ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Тесла планира да инсталира нови масивни стационарни батерии в Калифорния

19.12.2018

През лятото на 2018 г. Tesla стана една от 4-те компании, които ще осигурят на Калифорния стационарна акумулаторна батерия с общ капацитет 2,27 GWh., На първия етап Tesla получи обем от 730 MWh (трябва да осигури 182,5 MW мощност в продължение на 4 часа), а в бъдеще обемът може да се увеличи до 1,2 GWh.

За сравнение, най-голямата станция на Тесла е инсталирана в Австралия с общ запас от енергия 129 MWh. Първоначално се предполагаше, че Tesla ще инсталира батериите си (Powerpack 2), които ще бъдат повече от 3 хиляди (1 батерия ще съхранява 210 kWh) и това количество е само за първия етап.

Наскоро излезе ексклузивна информация, благодарение на която стана известно, че за проекта в Калифорния Tesla ще използва нови батерии, които ще бъдат многократно по голями от сегашните Powerpack 2.

Понастоящем Тесла нарича такива батерии Megapack, от което може да се разбере, че енергийният резерв трябва да е поне 1 MWh. Физическите размери на такава батерия: 7.14 м на 1.6 м (дължина x широчина).

Според плана Тесла те ще инсталира 449 „мегапака” за проекта с 1.2 GWh, което означава, че ще се получат 2673 kWh за всяка батерия.
Това е повече от 12 пъти повече от 1 батерия Powerpack 2, но заема по-малко място. На същаа площ, която заема 1 батерия Megapack, могат да се поставят само 8 батерии Powerpack 2. Това съвсем не е малко – получава се само от площ икономия от 50%.

Да, няма данни за височината, но във всеки случай това показва, че Tesla подобрява характеристиките на цилиндричните си батерии, които са в основата както на стационарните, така и на автомобилните.

Много подробности на: http://www.nanonewsnet.ru/news/2018/tesla-planiruet-ustanavlivat-novye-massivnye-statsionarnye-akkumulyatornye-batarei-v-kalif?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари