ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2019 година компанията СИЛУР ще достави подобрени уплътнения за ГЦП в АЕЦ „Козлодуй“

02.12.2018

Компанията „СИЛУР“, която произвежда уплътнения (прокладки) с висока якост, изработени от термично експандиран графит (ТРГ), ще достави части за главните циркулационни помпи на четири атомни електроцентрали в Русия и България през 2019 година, каза за ТАСС в четвъртък Игор Бурчиков, търговски директор на компанията.

„СИЛУР“  произвежда уплътнения с висока якост, изработени от термично експандиран графит за тръбопроводи, апарати и помпи в химическата промишленост, рафинерията на нефта, енергетиката, космическата индустрия и други отрасли на промишлеността”.

„Според компанията, графитните части имат по-голяма якост и износоустойчивост в сравнение с азбестовите или метални уплътнения, използвани преди това в Русия“.
„В ядрената сфера радиацията води до бързо стареене на материалите, но уплътненията, използващи графит, могат да работят без прекъсване в продължение поне на две години. Самият графит не старее, когато е изложен на облъчване.”

„Имаме договори за доставка през 2019 г. на 27 уплътнения с голям диаметър със сложни технически показатели за четири АЕЦ: Колската, Калинската, Балаковската в Русия и Козлодуй в България“, каза Бурчиков, добавяйки, че един такъв уплътнител струва над 200 хиляди рубли, а общата сума на договорите е около 5,5 милиона рубли.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newst/a0677.htm

Tags: , ,

3 Responses to През 2019 година компанията СИЛУР ще достави подобрени уплътнения за ГЦП в АЕЦ „Козлодуй“

  1. Борисова on 12.12.2018 at 1:01

    Най-после

  2. Борисова on 12.12.2018 at 1:02

    Напредък

  3. Борисова on 12.12.2018 at 1:03

    Браво

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари